sobota 27. října 2012

Trip to Wave Rock

V polovině Října jsme se rozhodli s našimi kamarády Bárou a Pavlem objevit trochu více Austrálie. Naše cesta vedla Wave Rock, což je vedle Pinnacles další anomálie Austrálie.

Cesta z Perthu trvá kolem čtyř až pěti hodin, trasa čítá přes 340 km po klasické silnici, zde se ještě nejedná o nějakou divočinu nebo poušť. I když odboček na klasickou pouštní cestu tu několik bylo.


cesta

Vyrazili jsme tedy kolem 9 ranní a kolem 1 odpoledne jsme byli na mistě. Cestou jsme zastavili podívat se na psí hřbitov, vyschlé solné jezero a odchytit jednoho blue tongue lizarda :-)

nebyl z nás nadšený :-)

vyschlé solné jezero

Musím říct, že jestli mi něco tady hodně vadí, jsou to mouchy! Jsou milionkrát otravnější než doma, vlezou bez problému do ucha, nosu, pusy a dokonce i do očí....a v létě jich lítá teda hodně, kord, když se vydáte někam na výlet mimo město. Na Wave Rocku jsme si museli utrhnout každý kus větve a mávat okolo sebe jak nějací Křováci... Prodávají tu speciální čepice se síťkou právě proti mouchám.

Když jsme dorazili na místo, zaparkovali jsme u krámku se suvenýry a vydali se na prohlídku. Cestou narazíte i na tzv. "hroší zívnutí", což je skalnatý útvar připomínající právě hrocha při zívání.

hroší zívnutí

Finální pohled na Wave Rock je super! Je to vysoké kolem 7 až 8 metrů, možná vyšší a pomocí stezky lze vyšplhat až nahoru...Chytli jsme zrovna partu asijských turistů, takže na focení jsme čekali asi 15 minut :).





Kolem čtvrté odpolední jsme vyrazili na cestu zpět a mezi osmou až devátou večerní jsme byli doma. 
Pokud vyrážíte z Perthu je Wave Rock rozhodně celodenní výlet, který stojí za to!

trasa z Perthu