středa 27. února 2013

Úžasný trip na sever, Perth to Exmouth !!

Na rovinu musím říct že tento výlet byl jedním z nejlepších týdnů mého života !!
Koukněte na video a pochopíte :-) (pokud půjde pustit, zde je to zablokované kvuli právu na hudbu)


Škola nabízí mnoho aktivit a činností pro své studenty, od těch nejlevnějších (zdarma prohlídka parlamentu, muzea atd, poté kolem 14 dollarů za minigolf, kuželky atd...) až po ty dražší jako jednodenní výlet na Rottnest Island (70-80 dollarů), 3-dení výlet na jih Austrálie (kolem 330 dollarů) až po ten nejdražší a to je právě týdenní výlet na sever, Perth to Exmouth, který stojí v základu 850 dollarů.

Celý týden je samozřejmě namarkován jako 100% docházka, protože na jakékoli škole tady musíte mít minimální docházku po celou dobu 80%.

Vyráží se ráno z centra Perthu a první zastávka je v CERVANTES a poté PINNACLES - Nambung National Park.



Zastavili jsme se i v jeskyních a na pobřeží, vychutnat si svačinu s pohledem na oceán :-)

Den druhý se vyráží na Kallbari. Kallbari National Park je nádherný a scenérie jsou opravdu úchvatné.
Nejprve se míří k tzv. WINDOW což vypadá přesně jako okno a je to kamenité okno s výhledem do krajiny, potom jsme absolvovali asi hodinovou tůru až dolu k řece.....







Ten samý den jsme ještě navštívili Greenough Wildlife Park se spoustou zvířat. U vstupu dostanete něco na zob (pro zvířata samozřejmě) a krmíte EMU, klokany, lamy atd. Nejvíc mě ale pobavil papoušek, viz. video.





Den třetí jsme dopoledne ještě strávili v Kallbari a poté se vyráželo na SHARK BAY. Nikdy jsem takovou pláž jako tady neviděl. Nebyl tu písek, jen malé mušle po celé pláži, šli jsme přibližně půl kilometru pořád do vody a stejně jsme stále stáli po kolena ve vodě :-)





Další zastávka byla SHEEP STATION, jak řekl náš průvodce: In the middle of nowhere ! a to opravdu bylo ! Kolem 3 hodin jízdy jsme nepotkali vůbec nic. Ale musím říct, že zrovna toto místo se mi vrylo do paměti. Jízda na korbě jeepu při západu slunce, když míříte k oceánu byla neuvěřitelná ! Voda jako kafe, ale zároveň osvěžující. Vytáhli jsme si všichni postele ven a spali pod hvězdami. Krásný úpohled, kord když na druhé straně planety vidíte úplně jiné nebe!!






Následoval Ningaloo Reef a další zážitek na celý život. Na místě jsme měli na výběr, buď odpočívat na pláži, nebo si za 160 dollarů zaplatit potápění (šnorchlování - bylo tam max 3 metry hloubky). Samozřejmě skoro všichni si zaplatili potápění a neprohloupili! První seskok do vody a nestačil jsem se divit. Jen co jsem se rozkoukal spatřil pod hladinou hejno asi půlmetrových ryb všech barev. Za chvíli se na mě připlula podívat velká želva a při pomoření do asi dvou metrů jsme spatřili malého žraloka ( průvodce říkal, že tyto typy jsou neškodné :-) )Hlavním cílem ale bylo sledovat a plout s rejnoky, což nám zajistili. Je neuvěřitelné, že rejnoky sledují z letadla a navádějí nás potom za nimi.  Voda je tak průzračná a čistá, že i z 200 metrů z letadla rejnoka uvidíte. Bylo to neuvěřitelné, metr až dva od vás plavali dva obrovští rejnoci !!










Aby toho nebylo málo tak odpoledne jsme dostali další zajímavou nabídku a to let letadlem nad Nengaloo Reefem za 90 dollarů. Takže hurá na to :-)






Samozřejmě aktivit bylo minimálně dvojnásob, ale už si vše nepamatuji..... každopádně musím říct, že to byl jeden z mých největších zážitků. Navštívili jsme jednu z největších čokoládoven, království Hutt River Province atd. Škola pořádá tento výlet společně s cestovní agenturou dvakrát do roka a rozhodně mohu doporučit !!!!!