neděle 3. března 2013

Nejpopulárnější pláže v Perthu

Studenti se skoro každý den scházejí buď na plážích, nebo v parcích. Skoro u každé pláže máme BBQ zónu, kde je možné grilovat,  či hrát fotbal atd. Asi nejoblíbenější je Scarborough beach. My jsme dokonce našli bydlení asi 5 minut od pláže, takže pro nás ideální.
Hned vedle Scarborough se nachází TRIGG BEACH (směrem na sever), směrem na jich CITY BEACH a COTTESLOE BEACH. To jsou asi nejpopulárnější pláže v Perthu.



TRIGG BEACH

Trigg beach je kousek od Scarborough, ale hůře se na ní dostává. Celkově doprava v Perthu je peklo hehe :-)
U pláže je velký park s BBQ zónou, prolejzačkama pro děti a restaurace s výhledem přímo na moře.


Trigg je spolu se Scarborough velmi populární pro surfaře, díky silnějšímu větru přináší pro tento sport ideální podmínky.

SCARBOROUGH BEACH

Jak jsem již zmínil asi nejpopulárnější pláž pro studenty. Vždy tu něco ugrilujeme, posedíme, pak se přesuneme na pláž a koupeme se. Navíc je tu místní amfiteátr, pod kterým se koná mnoho akcí, koncertů, sportovních událostí atd. Většinou vše zdarma.






CITY BEACH

City beach je další velmi oblíbenou, oproti Scarborough a Trigg je ale mnohem klidnější. Na Scarborough máte běžně vlny okolo metru a více, City je klidná pláž, vlny jsou tu jen zřídka. Opět jako u každé pláže najdete zde FISH BAR a Café. Zde si nejsem jist jestli je u této pláže BBQ zóna, spíš není.




COTTESLOE BEACH

Cottesloe má výhodu v tom, že se nachází blízko centra, tedy by jste měli strávit nejkratší dobu s dopravou na pláž. Díky dostupnosti je Cottesloe jednou z nejnavštěvovanějších, nebo spíše nejvíce zalidněných.




Na všech plážích a ve všech parcích je přísný zákaz pití alkoholu a kouření. Pokuty jsou od 100 do 200 dolarů (jak se strážník vyspí :-) ). Austrálie všeobecně velmi dbá na ochranu, proto tu jsou policejní jednotky, transperth police (strážníci dohlížející na dopravu), každá část města má vlastní SAFETY COMMUNITY SECURITY a na každé pláži najdete BEACH INSPECTORA, kontrolujícího jestli se na pláži nepije alkohol. Někdy se i stane, že jdu na pláž a vidím zaparkované policejní auto vedle transperth police, o kousek dál stojí safety community auto a na pláži jezdí inspektor :-).

Co se žraloků týče nejvíce jich je asi právě na Scarborough. Alarm upozorňující na žraloky je tu pomalu na denním pořádku, ale vše je tu velmi dobře zabezpečeno, není se čeho obávat. Když uslyšíte alarm, prostě musíte rychle z vody a počkat, až bude pláž zase bezpečná.

Nejlepší dopravní spojení na všechny pláže je z centra z Wellington Bus Station.

ENJOY IT :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat