středa 22. srpna 2012

Caversham Wildlife Park, WA

Minulý víkend jsme navštívili Caversham Wildlife Park spolu s našimi Italskými kamarády Rubenem a Mariou Chiarou ze školy.
Park se nachází přibližně 25 až 30 kilometrů za Perthem a cesta je dobře značena, stačilo se jen kouknout na mapu před odjezdem. Perth je vlastně jak říkal můj kamarád co tu žil, jedna velká vesnice. Jakmile si zapamatujete hlavní třídy, ulice a tak, je to celkem už potom snadný.

Na místo jsme tedy dorazili asi po 30 až 40 minutách, zaplatili 16 dolarů vstup a hurá dovnitř.


Hned u vstupu do parku jsme se skoro jako všichni ostatní, vyfotili u cedulí typických pro Austrálii, tedy žluté cedule uprostřed vyznačená zvířata černou barvou.

Celý park je rozdělen do několika sekcí a výběhů, kde se volně pohybujete mezi zvířaty.
Nejzajímavější je určitě výběh s klokany, který zabírá skoro půlku střední části a klokany si můžete hladit a krmit dle libosti. Tito klokani jsou už na lidi zvyklí, nechají se tedy volně krmit a člověk s nima udělá mnoho fotografií. Není to jako klokani z parku z města, kteří pokud nemáte něco dobrého rovnou zdrhnou :-)


K vidění jsou i klokani bílí, kteří se také pohybují po výběhu volně společně s pávi, holuby a kachnami.

Další zajímavostí je klec s koalami. Hladit se mohla jen jedna či dvě, pač ostatní spaly a neměly se rušit při spánku, pač naspí přibližně dvacet hodin denně. 

Jejich každodenní činností je pouze jídlo, spánek a vylučování :-)




spící koala
Zlatým hřebem bylo představení o druhé hodině odpoledne: WOMBAT AND HIS FRIENDS, kde jsme se sešli ve velkém hangáru, ve kterém bylo asi 8 stanovišť a u každého bylo jiné zvíře, od Australských papoušků, přes hady, mláďata klokanů, až po wombata. Wombat byla naše první zastávka a bylo to dobré rozhodnutí, protože se tam během pěti minut udělala taková fronta, že bych tam čekat fakt nechtěl....

wombat :-)


Shrnuto a podtrženo to byl perfektní celodenní výlet s přáteli ze školy, kde jsme měli možnost vidět všechna Australská zvířata. V celém parku jsou jen a jen zvířata, která žijou v Austrálii. Vyjímkou je MOLLY´S FARM, kde naleznete zvířata z klasické farmy.... :-) 


Ondra


Žádné komentáře:

Okomentovat