středa 8. srpna 2012

KAPLAN INTERNATIONAL COLLEGES

Naší volbou byla škola KAPLAN INTERNATIONAL COLLEGES v západní části Perthu, nedaleko King´s parku.
Škola má pobočky po celém světě a měsíčně "vyprodukuje" stovky studentů. Studium je zde možné na minimální dobu dvou týdnů, ale to se snad ani nevyplatí. Naše je na 9 měsíců a poskytne nám kompletní průpravu od basic english až po FCE Cambridge certifikát. Všechno by vám měli naplánovat v agentuře, kterou si vyberete. Sdělili jsme, že jsme na úrovni intermediate, což je pokročilá znalost angličtiny, Alfa-Agency nám tedy naplánovala a rozložila studium tak, abychom byli schopni po dobu 9 měsíců bez problému absolvovat FCE (First Certificate in English), nebo CAE, což je pokročilejší certifikace.

Kaplan z venku

KAPLAN samotný sídlí na HAY St., což je kousek od centra města a je zde perfektní doprava CAT busem (asi 10 min). Budova je moderní, plná mnoha učeben, které mohou mít velikost cca 20 až 25 metrů čtverečních, uzpůsobených tak, aby se do učebny vešlo kolem desíti až patnácti studentů, televize, radio a tabule. Hned u vstupu vás přivítá velmi milá a pohledná recepční z některé z asijských zemí a se vším ráda poradí.

recepce
Samozřejmostí jsou společenské místnosti a velká kuchyně, kde se studenti scházejí o pauze, dále internet-room, knihovna a mnoho sedaček a stolečků rozsetých po chodbách školy. Samozřejmostí je wifi po celém areálu školy. Je super, že se dá s vedením školy a učiteli absolutně o všem diskutovat. Jestli má člověk nějaký problém, nebo si myslí, že by měl být v jiné třídě či levelu, stačí se domluvit s učitelem či poradcem, co je na škole.

PROMO VIDEO KAPLAN:


První den nás přivítali o půl 9 na recepci, udělají fotku do průkazky a nováčky nahnali do třídy, kde jsme dostali komplet info. Po hodinovém infu jsme dostali rozřazovací test a absolvovali krátký rozhovor s jedním s učitelů. Tím zjišťují jak psanou formu, tak i mluvený projev. Dostali jsme se s Markét na nejvyšší level - UPPER INTERMEDIATE LEVEL, což je více pokročilý. Ve třídě nás je asi 12. Celkový mix od Asiatů (asi 4 lidi), přes Filipínku, až po studenty z Francie (2 studenti), Chile a Brazilie, ale i Estónsko.... Celkově Jižní Amerika a Asie převládá. Když by byl člověk schopný vstřebat dva jazyky naráz, nebyl by problém se tu naučit i francouzštinu, portugalštinu, španělštinu atd....

naše třída, ještě asi 3 spolužáci chybí...

Celkový systém výuky probíhá absolutně rozdílně oproti školnímu peklu, na které jsme zvyklí u nás. Zde je učitel jeden z nás, kamarád. Pořád se usmívají, se vším radí, nekřičí a vše rádi vysvětlí. Celkově vzato hodina prostě probíhá v pohodovém duchu, nikdo se nestresuje a nešílí. Všichni si povídají, nebo se řeší nějaká gramatika. Je zde několik druhů hodin - gramatika, konverzace, různá témata až po poslech anglických písní a práci s texty písniček. 
Super na tom všem je, že se člověk dokonce těší do školy. Spolužáci jsou ze všech koutů světa a všichni jsou přátelští a milí. Je to prostě úplně jiné, než u nás na klasické škole, absolutně nesrovnatelné. 

KAPLAN


Škola samotná nabízí i mimoškolní aktivity, jako jsou různé párty, šplhání po stěnách, výlety po Západní Austrálii a mnoho dalšího. Jako bonus je tu i free konverzace s lektorem, prostě přijdete do společenské místnosti v danou hodinu a povídáte si s učitelem na všechny možná témata. Schází se tam jen hrstka studentů a proto, když máte štěstí, může se stát, že tam budete sám a máte tu nejlepší možnost výuky, tedy studium FACE TO FACE, kdy se učitel věnuje pouze vám.... Další velmi užitečnou věcí jsou tzv. JOB CLUB HOURS, neboli hodiny, kde se vám snaží pomoct s hledáním práce. Také dle mého názoru velmi užitečné.

Na rozmluvení nám stačilo pár dní a opravdu už to jde samo. Samozřejmě lidem na nižší úrovni to bude trvat déle, ale do měsíce se do toho každý dostane. Škola dokonce i automaticky vystaví slevové karty na městskou dopravu a vlaky, takže máte o starost méně.

Pokud to půjde, zkusím nahrát část hodiny a vložit na blog :-)

wish me luck, Ondra

Žádné komentáře:

Okomentovat