pátek 31. srpna 2012

FRIENDS AND PARTIES

Netrvalo dlouho a během několika pár týdnů si tu člověk udělal ve škole mnoho kamarádů.
A lidi ze školy, kteří jsou tu už déle znají mnoho zajímavých míst, barů atd. Navíc se tu počasí přehouplo ze "zimy" na jaro a je tu velmi příjemné počasí, okolo 25 - 28 stupňů, polojasno až slunečno, velmi často tu nepotkáte na obloze ani mráček.
A když je v Austrálii krásné počasí, všichni tu grilují, tzv. BBQ parties tu probíhají už teď na každém rohu.
Skoro na každé pláži a v každém parku jsou zabudované automatické grily, které jsou určeny pro veřejnost.
Prostě jen přijdete, zapnete gril a můžete začít. Donesete si vlastní maso a pití.

BBQ party na pláži

Na takové BBQ se sejde většinou kolem 20 lidí, spolužáci ze školy, kamarádi kamarádů atd, takže se tu člověk pořád seznamuje s novýma a novýma lidma z celého světa. Poznáváme novou kulturu, jejich zvyky a jak já učím česky je, tak oni učí mě jejich rodným jazykem a je to opravdu legrace.
Na kaplanu je perfektní mezinárodní mix, kde nepřevažují asiati, jak je to na většině škol, ale je tu mnoho "latino" (Brazílie, Portugalsko, Chile, atd) plus další země. Ale musím říct, že se moc těším na nějakou domácí brazilskou párty, jsou tu tím pověstní :-).

Amanda a Aline, moje krásné spolužačky

Musí se opravdu nechat, že nejlépe se "paří" s Brazilci, všichni jsou tu ale moc fajn a přátelští. Je to úplně něco jiného, než v klasické škole. Tady jsou lidi už rozumní, přijeli studovat a poznávat nové kamarády a proto tu nevznikají žádné spory, rvačky a podobné věci. Všichni ve škole jsou prostě velmi přátelští. 
Pokud se chováte ke spolužákům dobře a jste přátelští, brzy se dočkáte různých pozvání na BBQ, parties atd a potom už se to jen a jen navaluje a člověk si to tu dokáže velmi dobře užít.

school party v MUSTANG baru
Jediná nevýhoda toho všeho je cena za alkohol. Obyčejné pivo, které nesahá tomu českému ve většině případů ani po kotníky tu stojí od 6 do 10 dolarů, proto je lepší některé věci ani nepřepočítávat.
Je samozřejmě rozdíl, pokud si vyděláváte slušné peníze prací na poloviční úvazek (20 hodin je zde povoleno, 40 hodin tu může student na student visa pracovat jen o prázdninách), můžete si dovolit utratit několik desítek dolarů za zábavu. 

kiss from Daniela :-)
Česko - Slovensko - Český team, aneb já, Tomáš a Jirka
Přípitek na Českou Republiku :-)

Na závěr rozhodně doporučuji pokud se rozhodne člověk takto studovat, užívat si každou chvíli na BBQ a jiných parties, protože to opravdu stojí za to !! Mnoho perfektních vzpomínek a nových kamarádů !

kompletní osazenstvo BBQ party :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat